hur mycket död finns det i skogarna igentligen?

Idag hittade hundarna ett dött djur vid vatten -ett VILDSVIN!!! Den låg och guppade i vattenbrynet, fya vad otäckt! Nästan glad att den var död och inte bara skadad eller levande för den delen, man har ju hört att om kan vara ganska aggresiva.

Sommar och sol så himla skönt! Det verkar även fästingarna tycka...

Börjar bli ensamt här nere nu..

Iaf så gällande Foxys träning så har jag nu bestämt mej att jag börjar från scratch igen, så igår hållde vi på med lite olika kontakt-övningar, hon fattade  galoppen snabbt och var jätte trött efteråt eftersom hon verkligen fick lista ut själv vad hon skulle göra sen när hon fattade hur hon skulle beté sej var det en enkel match =) Kompis håller jag på att lära ett nytt trick sist var det ju att gå och hämta min mobil som han snabbt fattade men nu gör jag en lite svårare grej ska bli kul att se hur lång tid det tar innan han fattar vad som ska göras på kommandot hehe..

nä, inget spännande att skriva idag tyvärr men ha det bra tills vi hörs igen!

nu e det fane mej sommar =)

Bilresan hem gick otroligt segt utan sällskap förutom sovande hundar. Katten blev jätte glad när vi kom hem men hon jamar inte längre hon skorrar typ, haha låter som hon satt en groda i halsen..

Foxy blev överlycklig när hon såg att vi var hemma igen sprang runt i cirklar när hon kom ur bilen och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen, hon dunkade ner på madrassen hennes så fort vi kom in. Som en yr höna var hon i skogen med haha hon e ju rolig hon =)

Sitter på bibblan nu och lånat dator, jag får verkligen abs efter inet helt sjukt, man måste ju vara beroende utav nånting eller vad säger ni? =P

Längtar redan tills Jerry kommer hem, blir lite tomt utan han, tur att det finns MASSOR att göra hemma nu.

Ska snart in till jönköping en timme till jobbet och få en uppdatering om en sak. Kanske tur att man inte har nå pengar för nu vet jag vart djurmagasinet ligger och det är inte llångt ifrån och när jag var där med jobbet så var det rabatter och massa billiga och snygga saker som man vill ha naturligtvist =P

Jag ska försöka låna datan igen under veckan så det kommer en till uppdate.

Love peace and understanding!!

PS Sura grannen har börjat hejja glatt så känns bra =)


lånad från www.examiner.com

Visst var den lilla vovven söt? =)

Inlåst i skogen

ja nu är vi i gävle, jag och hundarna ska åka hem idag, fan man hinner aldrig göra och träffa alla man vill men har träffat några iaf =)

Vad har hänt under tiden vi har varit i gävle då? Jo... jag och jerry blev inlåsta i skogen en dag! och hur lyckas man med det då? jo, man kör in på en grusväg som man brukar vara på och lastar ut hundar och tar en sväng sen när man packar in hundarna i bilen igen så åker man mot utfarten och omm-jäveln e låst!!! Haha, så himla typiskt sen när dom kom o öppnade för oss så berättade han att dom börjat låsa bommen precis den dagen! så himla typiskt!

Var ju på begraningsceremonin, väldigt fint var det. Middagen blev lite kaos efter men trevlig iaf!

Mamma skulle vara snäll och tanka våran skruttbil (som heter skrot-nisse by the way) och när vi ska starta bilen och åka därifrån så startar inte bilen.. Sarre fick komma och hjälpa oss medstartkablar för batteriet var visst totalt urladdat. Nu är ju Sarre en riktig tidsoptimist så en timme satt vi och väntade på jet-macken vid pumpen hehe

Vi höll på att döda Kompis i fredags med. Så himla hemskt! Hundarna fick bada i testebo-ån och vi tänkte ju inte att på att vattnet är jätte kallt här uppe så Kompis kom i chock och det var riktigt vidrigt så akut hem med den flämtande hunden (ja flämtande inte flåsande) och försöka få upp värmn så fort som möjligt. Tog flera timmar innan han började andas normalt. En av dom hemskaste sakerna jag vart med om. Efteråt så klandrade jag och Jerry oss själva över hur dum vi kunde bli, men det lär ju inte göras om! Han är väldigt trött nu dagarna efter men han mår bra.

Kaffe hos arja har jag vart och ska försöka hinna dit idag innan jag sticker så att Kompis också får träffa dom.

Riktig fett-fika hos Micha har jag hunnit också, som tack snodde jag hennes hårband hon har som minne efter en vän. Snäll man är, men lugn i stormen! jag ska inte sno den helt och hållet hon ska få tillbaka den.

Hälsade på Tabby som fortfarande ser ut som en liten kattunge! Så himla söt, hon ville absolut inte bli klappad av oss utan det var bara nya hussen som gällde. Skönt att se att dom verkligen trivs med varandra.

Suttit på psyk-akuten har jag också hunnit med. Hahah, nej, jag fick inte en knäpp men dom var väldigt hjälpsamma ang. min glömda medecin och fixade snabbt fram så jag fick i mej den igen och så fick jag två tabletter tills idag. Mådde verkligen illa och spydde, blir liksom så pass yr när jag vart utan medecinen i ett par dagar. Men psykjouren här i gävle tycker jag är väldigt trevliga och tillmötesgående när man har med dom att göra. Bara träffat trevlig och tillmötesgående personal där.

Igår hade jag och Jesper film-kväll, men jag somnade i slutet på andra filmen och det hade visst inte gått nå bra att väcka store syrran som låg o snarkade hehe..

sen har det inte hänt så mycket mer, vi kom ju på natten till torsdan så har ju inte varit här så jätte länge heller iof.

ser inte frammemot resan ner själv! så himla tråkigt att köra långa sträckor ensam, och så ser jag inte frammemot att ta ut hundarna på kissrundor efter vägen. det har faktiskt inte med att göra att dom e förjävliga eller nånting för båda sköter sej bra när man stannar till sådär, nej det handlar om att bagage-luckan inte går att öppna utifrån när man stängt den riktigt så man måste krypa igenom bilen och öppna innefrån, när man e två så hjälper ju den andra, som fick turen att inte åla sej igenom hundgallret, till och tar emot den tunga luckan men det får jag fixa själv nu hehe

kära gott olk, jag ska låna datan på bibblan i byn sen och uppdatera bloggen så vi syns om inte allt för lång tid!


boored

Just ätit frukost och plockat en fästing på katten som satt mitt i huvudet -äckligt

snart blir första ciggen medans man kollar på hundarna som springer runt.

solen skiner som attan och vi ska åka till dannike senare och hälsa på

fan vikket tråkigt inlägg i sånna här dagar borde man bara skita i att blogga, för vem vill läsa ett sånt där booring inlägg liksom? inte jag iaf! occh ändå sitter jag och skriver blahablaha liksom. 


 ha det bra gott folk!

love peace an understaning!

ja, jag har as tråkigt märks det?

*vinkar kunga-vinken*

Utkast: Vårat kylskåp ...

Vårat kylskåp har gått sönder det måste ha hänt inatt nån gång. luktade ej gott nät vi öppnade den imorse

dödens

Jag har ett sommarjobb nu!!!!!!!! Äntligen börjar det rulla på lite på den fronten med, toppen! super!

Idag har jag sett en död fågel av oidentifierbar art, enn död krabba (tror jag iaf hehe), en plattad hare och en död stackars mullvad. En död dag.. skulle det kunna vart men faktum e att den här dagen har varit väldigt levande. Att se smålik lite här och där börjar man nu bli van vid, från början när vi flyttade till skogen aka landet så blev jag väldigt förskräckt vid varje syn av död, men nu börjar man tyvärr vänja sej vid det. Fast bara små lik då, jag skulle nog fortfarande vara väldigt illa till mods när det börjar närma sej större djurkadaver.

Nä, det här blev ju inge trevligt samtals-ämne hehe..  Iaf så föärsöker vi fixa fram vårat drömhus ska prata med han som har hand om marken här en gång till så får vi se vad han säger =) *Vill så gärna!!*

Bye bye!


spetsad..

japp, det blev jag för nån dag sen -RAKT I SKINKAN!!! Tack Foxy, ett jack och lite blod plus en dos ömhet under dagen blev resultatet haha..

Igår hade jag och Jerry en b a j s p l o c k a r runda här utanför, lika trevligt som det låter =P jag hade lagt undan dom kära bajspåsarna nånstans och igår kom dom fram så bara att ta upp högarna som är närmast huset som hundarna gjort, ser ju inte så bra ut annars liksom hehe

en jätte trevlig påsk hade vi! asgod mat! jättetrevligt sällskap och vädret var underbart!

Nu ska här ätas mat och sen ska jag på en brevidgång i jönköping =)

Och Micha sluta oroa mej sådär vill ju ha dej välbehållen kvar ju min älskade vän!



kungsörnen

vi hittade en örn igår när vi var ute med hundarna, så Jerry kollade upp om man skulle göra nånting när man hittar en död stor fågel och det stod att man skulle ringa polisen eller larmcentralen, så eftersom vi inte hade nå pengar på mobilen så rinde vi 112 -där vi fick en utskällning! Man skulle inte hoppa på telefonen så fort man hittade döda djur och så kopplade hon oss vidare. När vi pratade med polisen så sa dom att det var jätteviktigt och att man visst skulle ringa 112 om man hittade något sånt.
Idag kom dom och hämtade den så ringde dom och berättade att det var en kungsörn som var ungefär 2 år gammal, och dit den skulle skickas för att ta prover på varför den hade dött (medecinska nånting) hade vart eld o lågor för det var visst inte så vanligt att dom fick in en sån.
Så har vi iaf gjort en bra gärning =)



Här är en bild på en kungsörn, lite mer levande än den vi hittade
(bilden är hämtad från länsstyrelsen -dalarnas läns-hemsida Foto: Pär Johansson / Naturton)

Min mormor är saknad

Det var väntat, men det känns ju fortfarande hårt att få beskedet om att mormor gått bort. Idag gick hon över till min gammelmormor och gammelmorfar och pappa hälsar säkert henne välkommen med! Nu slipper hon denna världs helvetes kval.
Det var det enda rätta som kunde ha hänt när det gällde min mormor, för kvar av hennes eviga ungdomlighet och renlighet -både när det gällde henne själv och hemmet, fanns det inget kvar av henne på sista åren. Hade hon vetat att hon skulle få bo på ett hem skulle hon nog skrika rakt ut, men så mycket fanns inte kvar av mormor när hon fick flytta dit.
Mormor har alltid varit den som har varit lite kon stig men alltid berättat hur fina hon tyckte hennes barnbarn var. Hon försökte så gott hon kunde och jag är idag väldigt glad över att just hon var min mormor!

Det har kännts tungt att inte jag har kunnat varit med mamma och moster som suttit och vakat över henne dom hära dagarna.

Som sagt hon är oss saknad men kommer alltid att finnas här med oss. Nu har hon det bra och har inte ont!

hundar

Vi har vart på bio i jönköping jag och jerry. Jag fick bestämma film så naturligtvist gick vi på 'Marley and me' =) Den var bra duktiga skådespelare men lite seg emellan, början på filmen var hur bra som helst hahaha, dock så rekomenderar jag boken oerhört varmt! Aldrig suttit och skrattat högt så mycket åt en bok förut! Där i står det mer grejjer och man får en större bild om hur hunden marley var.
Efter att man läst boken och sett filmen så tycker man inte att man har några jobbiga hundar! Foxy tillexempel som går skäller ut grannar, har dragkamp i kopplet och jagar grannkatten emellanåt framstår som en ängel i jämförelse =P

Vi ska snart ut med dom små liven nu efter att vi har fått i oss mat och lämnat papper på byn som vi skulle ha gjort förra veckan igentligen.

Nu är det verklligen vår mina vänner!

Och jag har bild bevis på det i detta inlägg på bild =D

Här skiner solen annars och allt känns toppen, iaf just nu.

Trött i benen efter promenaden runt sjön i byn =) Hundarna är trötta med skönt det! Men dock inte Jerry... -ovanligt =P han är ju värre att trötta ut än hundarna haha. Förslag som kan göra han still? =P


Nu står han och ropar på mej för att jag sitter här =P

Bye bye och ta det lugnt


slut

i huvudet som bara den. Just kommit hem från en hektisk dag. Var först in i till jönköping på jobbintervju, hoppas verkligen jag kommer in på intro på det verkade toppen! sen så var vi hem och hämtade hundarna och for till brukshundklubben och tränade med dogsen, sen på vägen tillbaka så blev det spårning. Nu är både  jag och hundarna trötta =)
Fan vad svårt det var att hitta parkering med ingen biljettautomat!! vi hittade tillslut tur nog en parkering man fick stå på i två timmar utan betalning.
Solen har skinit som bara den här! vart riktigt varmt, varken jag eller jerry har haft jacka på oss utan bara dragkedjetröjor på oss och ändå nästan svettats, hur skönt som helst =)
skulle kunna lägga mej och snarka i soffan ett tag, men det jobbigaste och tråkigaste e kvar för dagen... städning!

tjingelingpling!

nu kanske våren äntligen är här

Man kan ju alltid hoppas att den inte snöas bort igen. Jag har solat ute på en bänk på gräsmattan, medans Jerry har tagit hundarna på varsin cykelrunda. As-fint väder och jag borde ju igentligen inte sitta inne nu hehe..
Var en superhärlig promenad i reservatet igår iaf!! Så lugnt och harmoniskt.
Vi var och träffade Jerrys kompis och lillebror och en till dom jobbade med igår, ännu ett välbekant ansikte.
Dert är första april idag och jag tänkte skriva ut nå helknasigt som skulle kunna ha hänt, men kom inte på nå fantasilös som man är när det väl gäller haha..
Nu ska jag gå o pussa på min älskling.
see ya! =)


Jag och Foxy

RSS 2.0