idag är jag glad igen

Kaffe och morotsbröd jag bakade igår till frukost, tyvärr ingen sol men skönt ute, snart ska vi stuva in hundarna i bilen och åka till byn och fixa lite sen till naturreservatet och gå en runda =)
Igår kändes allt jätte tungt och mitt humör var verkligen inte på topp, men det är mycket bättre idag. Inte roligt att må dåligt liksom speciellt när man inte kan sätta fingret på vad det är som stör en.
Igår kom ett brev från moster med alhgrens bilar i och en hundring som vi skulle köpa nåt roligt för så vi hyrde film och köpte godis o dricka och hade myskväll. Tack min älskade moster! det behövde vi =)
nä nu ska jag pula in kläder i tvättmaskin och göra mej startklar för dagen tänkte jag
Ha det så bra gott folk! sätter in en av mina favoritbilder här, det är Foxys tassavtryck


Nu har helgen gått

Amme och Robin var ju här så på lördan var jag fyllechaffis fram o tillbaka till jönköping. var roligt att ha några bekanta ansikten omkring sej. På söndan så kom Sargon förbi på en kaffe innan han skulle hem till Gävle (och antagligen störtdyka på lilla Eros, eller hur blev det mamma? =) )  Han lämnade av en en påse med matvaror mamma hade skickat med till oss. Digestiven som var med försvann snabbt som bara den hehe.
La just upp en massa bilder på hundbloggen, ni som inte vet vart den finns kan se den här
Nu ska jag göra mat, Jerry står och river morötter för fulla muggar som jag ska ha till köttfärssåsen. Min underbara Jerry =)



En av mina naturbilder, gillade den här jätte mycket =)

Sitter i byn

Idag har jag gått in till byn eftersom vi inte har någon bil nu. Ja, ni läste rätt vi sitter just nu mitt i skogen utan bil =P roligt värre liksom... Men det tar en timme in omman går genom skogen, ska snart vandra hem igen. Jerry skulle vara sådär gullig och komma och möta mej med hundarna.
Idag fick jag äntligen mitt bankomatkort =P så nu är en massa räkningar betalda så slipper man få mer skulder än vad man har liksom.
Känner mej slut och less på nästan allt, saknar gävle -tro det eller ej! Tur att man har Jerry och djuren och min gulliga familj samt kompisar som hör av sej emellanåt och kollar hur det är eller tvärtom =)
Nä ska välla fan ta och vandra i snövädret hem då. Två av Jerrys kompisar kommer idag så det blir lite annorlunda i helgen, kommer kännas konstigt att inte åka till Hillared som vi gjort nu nästan varje helg och sagt hej, men vi bestämde ju att vi skulle ta en filmkväll efter helgen nån gång med dom =)
Nu ska jag ringa Jerry och säga att jag ska handla nåt att äta åt oss bara sen gå, sen ringa min älskade mamma sen ska jag nog fan ringa Arja eller Micha och kolla om dom lever =D då blir man iaf på bra humör!!
Tusenskönor till er!

Fick just en länk skickad till mej

det var min gulliga morfar som visst visat upp sej i arbeterbladet, hihi
Ni kan läsa artikeln här

skuvar och järnspikar då!

Idag har jag fått pengar äntligen! Skulle betala räkningar, tanka bilen och handla lite mat. Men! Tror du inte mitt bankomatkort är helt uppe i rök då?!!! Vi har vänt hela lägenheten och bilen uppochner men det är borta, hade det sist när jag gick in på inet-banken men sen e det försvunnet.. Så jädrans typiskt!

Var just ut med hundarna och vettefan vad Jerry hade gjort med lilla Kompis haha aldrig sett han pissa så länge! Jag tände en cigg när han började kissa, sen tänkte jag ur lång tid brukar en cigg ta ? Ungefär en fem minuter iaf om man inte blossar som en galning. Han måste ju ha ätit snö som inihelvete haha.
Ja ni hörde rätt vi har typ en dec snö här efter natten som var, helt sjukt var jätte skönt ute på dagen och kvällen sen hade det bara vräkt ner under typ två timmar för när jag och Jerry gick ut sista promenaden så var det hur mycket snö som helst ute.



Här är jag och hundarna från en betydligt soligare och skönare dag

what the f*ck

kollade ut precis efter att man vaknade och det SNÖADE! Men i h*lvete det ska det ju inte göra efter dessa sköna vårdagar! Trött på kyla och små vita flingor från himlen.
Igår blev det mycket bil-körning, jobbigt för huvudet, somnade på en gång när jag la mej i sängen. Men väldigt trevligt under dagen, men det är ju som vanligt hos lilla familjen i Hillared =)
Jag och Jerry fick ett paket från min familj som vi fick hämta ut på ica, massa mat, och fruktkolor och äntligen en sån där grejj att ta upp matrester ur slasken med! Vad jag har saknat en sån! Lite vidrigt att ta med händerna eller papper, hehe..
Nästa helg så kommer två kompisar till Jerry, sen i veckan så var det prat om att en annan av Jerrys kompisar skulle komma förbi nån dag för att han jobbade i Skövde just nu.
Börjar sakna gävle-borna lite, alltså dom jag gillar inte dom andra =P
Var över till grannen iaf och tog en kaffe var jätte trevligt! Så det ska jag göra fler gånger!
Skrev jag att vi höll nästan på att köra i diket häromdan? Jo, det satt en påfågel mitt i vägen här borta i Ryfors! Haha lite smått chockad blev vi då det inte finns en djurpark eller nåt här, men dagen efter så såg vi den igen och det fanns flera stycken! Plus nå vita fåglar som såg ut som påfåglar fast annan färg då och inte de långa fjädrarna bak. Men vi pratade hastigt med en fotograf som kom gående efter vägen och fåglarna bodde visst på gården brevid fast vi aldrig lagt märke till dom, så den var inte vild som polisen trodde =P


En bil från när det var betydligt mycket finare väder än idag =)

katten har fått kompisar

Katten som är en av dom suraste mot vuxna katter annars har nu fått två nya kompisar här ute efter att tyson gick bort. Två kastrerade hankatter som hon går och hälsar på och sitter med.

katten följer med på promenad

Här är hon när hon följde med ut på promenad i skogen

Jag har världens gulligaste pojkvän!

Igår innan vi skulle gå o lägga oss så fick jerry reda på att han skulle jobba idag igen, så sötnosen åker in till byn och köper så jag har mat under dagen. Jag stannade kvar i soffan med världens huvudvärk.
Han kommer tillbaka på glatt humör som vanligt och försöker dra ut mej på en cigg, men jag vägrar ut i kylan så jag går och kryper ner under täcket igen. Jerry kommer upp igen och medans jag masserar hans händer så säger han att jag ska gå o kolla brevid kattställningen. Jaha, jag gör välla det.
Där ligger ett litet påskägg fyllt med godis som jag tycker om och världens gulligaste lilla kort där det stod 'jag älskar dig! glöm inte det!'. Så jävla söt är han, då hade han först gömt det utomhus men jag mitt nöt vägrade ju gå ut, stackars hjärtat.
Sen hade han köpt revbensspjäll och ostkaka till min lunch för att jag har sagt varje gång vi gått förbi dom att det skulle vara gott.
Min sötaste baby <3
Vad skulle jag göra utan den människan?
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men det skulle bara bli sånt här sötsliskigt dravvel för er andra.
Men sån är min Jerry, han gör sånna här saker och är bara helt underbar. Ibland kan han ringa en bara för att säga att han älskar mej, eller skicka ett sms från rummet brevid för att berätta hur snygg han tycker man är.
Största pussen någonsin till min finaste pojkvän!

sol =)

Solen skiner för fullt, känns som riktig vår nu sista dagarna så skönt! Superhärligt att vara ute med hundarna.
Jerry jobbar idag så jag och hundarna ska ta en lång skogspromenad om ett litet tag, sen så måste jag åka in till byn och bla köpa hundmat. Senare under dagen ska jag försöka få ut lite bilder på hundbloggen.
Tror inte att jag har fattat att jag har flyttat hit verkligen. Ska nog kolla om grannen e hemma efter promenaden, hon ville att jag skulle komma förbi och skönt att ha nån bekant här nere iaf hehe..
Jag och Jerry fick en tid till soc här, tillsammans. 
Ha en bra dag allihopa! skriver kanske senare om jag orkar =P

jo

Riktigt trevlig helg! Jerry har sett melodifestivalen för första ggn, såg hans min när dom sa att det skulle bli en mf-kväll men han blev lika inne i det som vi andra tillslut haha.. Dock vann verkligen inte rätt låt enligt mej höll tummarna som fan på carolina af ugglas!
gulliga ungar det finns, lilla simon och jerrys brorsas ungar e mysiga med.
idag e det vårväder hoppas att det för en gångs skull håller i sej nu! blir långis med hundarna efter att vi vart in till byn o handlat mat.
nu blir det cigg och kolla efter tjockis katten hehe..

Vila i frid våran dampkatt

Tyson fick somna in igår. Vi hittade honom med ett halvt bakben, skinnflådd över låret och söndertrasad svans här utanför på kvällen. Det var det värsta jag har sett med egna ögon gällande sår/skador. Ett under att han kom haltandes fram när jag ropade på han och svarade tebax.
Fattade inte hur omfattande skadan var först men insåg ganska snabbt när jag tog in han i ljuset och kollade snabbt.
Allt gick så snabbt jag stod o höll tyson i famnen här i köket och jerry och hans pappa sprang runt känns som att jag stod still i tiden och dom bara susade förbi, som i film ni vet. skum känsla.
in i bilen fick inte tag i nån jägare så av till djursjukhuset, han gjorde på sej på vägen dit och stanken av kött var överväldigande, kändes som att dom där tre milen in till jönköping tog evigheter.
Väl framme så räckte det för veterinären med en snabbkoll så sa hon på en gång att det var för stora skador bara att ta bort han var det bästa.

Kommer att kännas tomt här hemma nu, eftersom Tyson tog enormt stor plats för att vara så liten. Han var överallt, dampade på allt han kunde hitta, slet sönder tidningar med munnen, förstörde alla blommor han kunde hitta inne och var alltid mitt i smeten så man nästan trampade på han varje steg man tog. Otroligt tillgiven och mjuk katt annars, vi klickade redan första kvällen jag tog hem han och aldrig träffat en katt med sån stor personlighet (förutom Arjas ena katt Pysen). Han kurrade så fort man pratade med honom, man kunde peta på han sen gick han runt fötterna och spann för fulla muggar.  En katt som pratade mer och mer med oss och tyckte det var jätte roligt att få komma utanför dörren här på landet, flygande löv att jaga och dofter att sniffa på och snöbollar att jaga som Jerry kastade åt han haha.

Han hade ett väligt speciellt utseende, snipig och smal i ansiktet men huvudet var normal bondkattsstorlek, kroppen var superlång och tanig.

Våran mr Bajson, som gick runt och fes mördarfisar, han var en katt på miljonen! Inte ofta man träffar på sånna speciella katter. Det är som Jerry brukar säga ''Tyosn är ingen katt är ju en hund''


Folk frågar

om jag inte ska skriva nåt i bloggen så efter att femte personen frågat så skriver jag =P

Jag är ej gävle-bo längre, lite sorgligt men ändå skönt på nå sätt. Hittills har vi inte vart hemma en hel dag ens här i lägenheten mitt ute i skogen.
Hundarna och katterna stortrivs. Sparkade ut jamarna efter nåra dagar -skönt som satan eftersom lillmissen e ett riktigt dampdjur =P
Såhär på eftermiddan känner man sej dötrött, kvällarna sitter man nästan och sover, men vaknar tidigt mellan 7 och nio brukar jag vakna ta ut djuren och sätta på kaffe. Haha, låter ju nästan inte ens som mej, lägger mej ofta före tolv. Det skulle jag ju aldrig göra på jarlavägen.
Jag har stora blåmärken på benen och blodblåsor typ vid nagelbanden efter hundarna, nada pengar alls och känner ingen här nere än så länge, men mår bra och trivs det gör jag!
Just nu sitter jag vid köksfönstret och kollar över taket på slottet ner på sjön som ligger här. Hundarna snarkar mot sina nyklippta klor efter att ha rusat av sej i skogen. Men snart får dom ta o resa sej, ska ut o ta en cigg , så får dom lov att följa med och ta en kiss-paus. Se om katterna vill in eller om dom är borta vid ladugården och snokar. Drar ut Jerry med, roligt med hans tokeri-sällskap =)
En av mina favoritblommor e snart död, haft den sen första dagen jag flyttade till eget så ungefär fem år har den hållt sej bra fast att dom varken brukade få vatten eller frisk luft när man höll på, men men Tyson har lyckats bra att ta död på den. Ja, som jag nämnde så e han ju ett dampfall haha..
Fick numret till brukshundsklubben här av en granne så ska försöka ringa och se om dom har nå kurser eller nå på gång. Har ju börjat träna lite lätt och startspårat med Foxy med, hon är så duktig med tanke på att hon verkligen inte fattar vad jag vill *asg* men det tar sej allt! 

RSS 2.0